keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Ensimmäinen viikko melkein takana



Moikka!

Nyt ollaan oltu melkein viikko täällä. Viikonlopun aikana käytiin Clairen kanssa Ikean tapaisessa kaupassa ostamassa uuni, jossa on kaksi hellalevyä, sekä hyllykkö johon sai kerättyä tarvittavat keittiötarvikkeet. Kävimme myös parissa muussakin kaupassa ihan vain katsomassa mitä kaikkea heillä on myynnissä. Viikonlopun aikana käytiin myös Verkoch-vuorella (en tiedä miten se oikeasti kirjotetaan) keräämässä karhunvatukoita.
Mennessämme vuorelle Claire näytti talon missä he ennen asuivat ja hän esitteli myös vähän Barcelonne-kylää. Paikka oli hyvinkin kaunis, koska koko päivän paistoi aurinko ja pilviä ei pahemmin ollut taivaalla. Kylän täytti vanhan näköiset rakennukset, sekä siellä täällä peltoja. Reissun aikana löysimme arviolta puoli kiloa marjoja. Kun palasimme autolle, pidimme pienen tauon ennen kuin palasimme takaisin kotiin. 

 


Maanantaina lähdin bussilla käymään Valencen keskustassa etsimässä piuhaa ulkoista kiintolevyä varten, koska olin vahingossa jättänyt omani Suomeen. Löysin keskustasta pienen kaupan, joka oli erikoistunut kaapeleihin, latureihin ym. elektronisiin juttuihin, mutta se kauppa oli kiinni. Loppujen lopuksi päädyin kulkemaan ympäri keskustaan. Kävelin lähinnä Pôle bus-päätepysäkin lähettyvillä, koska en uskaltanut lähteä kauemmaksi. Kun olin tutustunut tarpeeksi lähistöön, lähdin käymään koululla. Koululla halusin tietää missä on Centre de Vie eli ”elämän keskus”, mikä on toisin sanoen oppilaiden käytössä oleva ruokasali, missä he voivat lämmittää ruokaa ja saada automaatista voileipiä ja kahvia. Koulusta lähtiessäni takaisin kotiin hyppäsin vahingossa väärään bussiin, mutta se ei haitannut, koska pääsin sillä väärällä bussilla vain yhden pysäkin eteenpäin. Lopulta pääsin kotiin ja pääsin syömään ruokaa.
Myöhemmin illalla Claire näytti kuvia Joensuusta, kun hän oli siellä helmikuussa. Kuvien näyttämisen jälkeen minä aloin näyttämään kuvia Suomesta (kotipaikkakunnasta, Lapista ja Joensuusta). Päivä oli ollut hyvin lämmin ja sen vuoksi oli mukavaa istuskella ulkokuistilla.
Maanantaina olisi hyväksymiskirjeen ja welcome bookletin mukaan ollut ensimmäinen koulupäivä, mutta kesällä sain sitten tietää, että meillä alkaakin koulu vasta 12. päivä.   

Eilen olin lähinnä kotona. Lähetin muutamia sähköpostia ja otin aurinkoa (varjossa melkein 30 astetta lämmintä). 


Kiitos kun luit!

-Helmi-

Päivän kappale: https://www.youtube.com/watch?v=94MHIeeGwys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti