tiistai 10. lokakuuta 2017

Uusia makuja ja maisemia



Morjens!

Viime viikko oli mielenkiintoinen monestakin syystä; meillä oli suomalainen opettaja opettamassa kirjanpitoa, kävin kavereiden kanssa paikallisessa ravintolassa syömässä illallista ja viikonloppuna kävimme isäntäperheen kanssa Vercors-vuoren (äännetään Verkoch) maisemareitillä ottamassa kuvia. Viikon aikana kävimme myös Huilerie Richard- öljytehtaalla (oliivi- ja pähkinäöljyjä).

Oli hyvin mukavaa tavata täällä Ranskassa suomalainen opettaja ja saada omalla kielellä apua kirjanpitoon, koska se ei ole minun vahvuuteni. Opettajan viimeisenä opetuspäivänä hän jakoi meille pari palaa Fazerin sinistä mikä on yksi lempi suklaistani. Hänen opetuksensa oli myös hyvin selkeää ja perinpohjaista mikä oli minun mielestäni vain hyvä asia.

Ravintolaillallinen oli hyvin mielenkiintoinen kokemus.. Kävimme syömässä L’ Étage Brasserie nimisessä ravintolassa ja kaikki muut tilasivat heille mukavuusalueen sisäpuolelta (kanaa, karitsaa tms) ja minä tilasin sammakon reisiä. Oli huvittavaa nähdä muiden ilme kun tilasin oman annokseni ja kaikki kysyivät minulta että olinko tosissani :D Lopulta kun sain annoksen eteeni, kaikki pöydässä olevat halusivat ottaa kuvan annoksestani. Ruoka oli hyvää ja koivet eivät sentään maistuneet kanalle :D Ainoastaan niissä käytetyn maustevoin takia ne maistuivat hiukan etanalle. Illallinen oli hyvin rento ja mielestäni missään vaiheessa ei tullut kiusallista tilannetta.
Sammakon reisiä, perunoita ja koristeita :D


Torstaina kävimme tutustumiskäynnillä Huilerie Richard öljytehtaalla. Menimme tehtaalle omakustanteisesti bussilla (maksoimme hurjat 2e bussimatkasta). Tehtaalla omistajan poika kertoi meille yhtiön historiasta ja hän myös esitteli meille paikkoja.  Paikan päällä meille esiteltiin myös liiketoimintaa ja sekä tietenkin heidän tuotteitaan.

Tehtaalla oli omat aasit pyörittämässä kiviä
Julisteita, jotka kertovat yrityksen historiaa
Osa niistä tuotteista mitä tehtaan myymälässä myytiin
Julkinen vessa entisen linnan raunion luona
Huone, jossa valmistettiin pähkinöistä ruokaöljyjä







Viikonloppuna oli mahtavaa käydä isäntäperheen kanssa Vercors-vuorella ja maisemat olivat mahtavia! Edes tuhat sanaa ei pysty kuvailemaan kokemusta! Tässä onkin muutama kuva reissulta: 

 








 









 








 




















Kiitos kun luit!


-Helmi-


Viikon kappale: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti