lauantai 28. lokakuuta 2017

Viikko 42



Moikka!

Viime viikolla tulikin puolitoista kuukautta opiskelua täyteen. Viikon aikana kävimme tutustumiskäynnillä Honorin-leipomossa, joka olikin hyvin mielenkiintoinen kokemus.

Leipomo sijaitsi lähellä Valencen keskustaa, joten sinne oli helppo mennä. Siellä paikan omistaja kertoi meille itsestään, sekä paikan toiminnasta ja heidän tuotteista. Hän myös kertoi artesaani leipojan koulutuksesta, joka kestää jopa seitsemän vuotta (vähän pidempään kuin Suomessa leipuri-kondiittorin koulutus). Jotenkin oli hassua, että heille kasvisten lisääminen leipätaikinaan on hyvinkin uusi asia, kun taas Suomessa se on jo arkipäivää. Oli myös jännä nähdä että leipomossa oli tehty leipää jossa on vain 95% ruista ja loput on vehnää. Leipomossa oli myös hyvin mielenkiintoista nähdä, miten he käsittelivät tuotteita hygieenisesti. Luulenpa, että Suomessa yritys kaatuisi heti hygienialakiin. Esim. leipomon puolella kaikki pinnat eivät olleet metallista tehtyjä vaan siellä oli myös puupintaa. En myöskään nähnyt missään kertakäyttöhanskoja tai sitten ne olivat piilotettuja :D.  Tässä muutama kuva leipomosta:

Erilaisia leipiä mitä yleensä näkee leipomoissa. Ruisleipä on vasemmassa reunassa pullan yläpuolella (takana).

viinerit, croissantteja ja suklaaleivonnaisia=> yleisimmät leivonnaiset mitä löytyy leipomoista.

Leipiä, mitä sain leipomosta: ruisleipää, patonkia missä on käytetty oliiveja, ja patonkia jossa on käytetty kokojyväjauhoja.
Koko viikon oli suhteellisen lämmintä ja aurinko paistoi melkein joka päivä. Tässä kuva :




Viime viikolla aloitimme parin ryhmätyön tekemistä. Toinen on isompi ryhmätyö missä käsitellään Lyonia ja toisessa ryhmätyössä meidän piti keksiä jonkin näköinen matkapaketti ja tehdä siihen laskelmia, sekä Powerpoint-esitys.
Lyon-ryhmätyössä me esitellään kaupunki yleisesti ja sen jälkeen esitellään sen gastronomiaa, sekä kulttuurillisia tapahtumia ja turistikohteita. Esityksessä kerromme myös millaisia julkisia kulkuvälineitä voi käyttää kaupungissa ja miten sinne on mahdollista päästä.
Matkapaketti-ryhmätyössä ryhmäläiseni tekivät excel-osuuden ja minä teen Powerpointin sen pohjalta. Powerpointin tekeminen oli haastavaa monella tavalla, mutta saimme lopulta työn tehtyä.


Viikon aikana isäntäperheeni antoi minun maistaa katkarapuja (joissa oli vielä kuori päällä), porsaan poskea, sekä polettea mikä siis on saman tyyppistä kuin couscous, mutta paikallista sellaista :D Valitettavasti minulla ei ole kuvia ruoista, koska en ota puhelintani mukaan ruokapöytään (ainakaan kotona).

Kiitos kun luit! 
-Helmi-

Päivän kappale: 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti